Vikten


Jag är så jävla less på att se ut som en kossa... Endå så gör man ingenting åt det?

Eller ja, så jävla onyttigt äter jag väl inte. Rör mig gör jag ju också. Men jag kanske behöver röra mig mer? Jag kan ju inte vänta på att kilon ska rinna av mig.

I Torsdags när vi skulle på kalas stod jag och drooooooooooooog och drooooooooog i mina kläder. Förmodlingen för att få dom större, för man går själv inte ner i vikt av att DRAAAA i kläderna. Till slut fick jag säga till mig själv "Nä, Anne. Vad fan håller du på med? Du blir inte smalare av att dra i dina egna kläder, Pucko!"

Igår fick vi främmande och han hade med sig typ 1 kilo (utan att överdriva) godis! Mmm, precis vad jag behöver!

Jag vet faktiskt inte hur jag ska lösa det riktigt. Jag har nästan ALLTID Linnea hemma. Hon nöjjer sig inte särskillt med att åka vagn mer, så det är svårt att komma ut i motionstempo när hon är med.
Eller så får jag börja springa 40 varv runt huset när hon har somnat, hoppas inte jag halkar i en hundskit!
Eller så får jag springa upp och ner, ner och upp i trappen ungefär 40 gånger, hoppas inte jag halkar i trappen!
Eller så får jag börja hoppa hopprep. Mmm, lät ju KUL!

18 Mars


Micke har åkt iväg nu på morgon och lägger spår med en bekant.
Linnea och jag är hemma och förbereder oss för en ny Söndag, på parkbadet.

Vi går på någonting som heter minsim, för barn från 2 år. Eftersom jag aldrig gick med henne på babysim kan jag inte säga hur det är med kunskap, skillnader osv, men för oss var det här perfekt vatten start och barnen där ääääälskar det! Det kostar 950kr/10ggr ink 1 vuxen. Man får stanna på badhuset efteråt i äventyret.

Parkbadet beskrivning;
Minisim brukar verksamheten kallas som riktar sig till barn från ca 2 års ålder till dess att de börjar simskola. Minisimmet syftar till att fortsätta träna barnen att lägga grunden till framtida simkunskaper samt rätt simteknik. Genom olika övningar som lek, sång och glädje lär barnen sig de viktiga grunderna. B
arnet hittar simläget i vattnet, tränar benspark och lär sig att gå upp till ytan och andas.
Länk

Våran roadtrip igår var närmare tre mil på cykel. Man är bra ööööm i röven idag, det känns om man säger så. Vi cyklade till mamma, fikade och grillade korv med dom. På vägen hem stannade vi hos pappa och fikade lite mer där. Helt perfekt dag med mina underbara <3







17 Mars


Har hunnit packa, lagt fram kläder och gjort oss klar för en roadtrip idag. Dock så försvan darling, han kanske smet för att slippa? ;)


Till dig...


.... som har tagit bort mig som vän på facebook. Stup i kvarten farit omkring och blockerat mig, för att i nästan sekund avblockera mig, ena sekunden gilla mina inlägg till våra gemensamma vänner för att i nästan ogilla och nu ha mage att skicka en ny vänförfrågan i Lördags.
Vet du vad det bästa med det hela är? Att jag inser nu att jag inte förlorat en vän. En vän till mig skulle känna mig tillräckligt bra att jag ALDRIG någonsin skulle acceptera den vänförfrågan!

Du vet mycket väl VEM du är och jag VET att du läser här. Puss och HEJ från mig!

Ps. Jag kunde inte skicka mail till dig eftersom du hade tagit bort den funktionen, om man inte var vän med dig. Ditt nummer har jag inte kvar, förvånad? Så nu vet du hur det ligger till "vännen"!

16 Mars


Har jobbat två halvdagar nu. Tänk om man alltid kunde jobba 50%, men med samma lön. DET är lagom! Linnea verkar vara i en växtperiod, därav sover hon dåligt men äter som en häst. Skönt att komma hemmifrån och UT i friska luften när man har varit hemma och varit sjuk ett par dagar.

I helgen har vi inte så mycket planerat, Micke ska hugga och jag hoppas på fin väder så man kan vara ute och samla lite färg i ansiktet. Kanske plantera om lite blommor.. Skulle det blir dåligt väder ska jag se till att göra klart Linneas rum. Det SKA vara klart nästan gång T & A kommer, så vi får någon ordning på övervåningen någon gång och dom två stackarna slipper dela rum.

Nu ska jag vänta på lite lunch innan jag gör helg åt djuren och oss. Idag är en Fredag jag hade hoppats på att bara kunna ge fan i min "måste-städa-varje-fredag-för-att-jag-inte-vill-städa-i-helgen-IDÉ"... Fort ska det gå också. Helst ska jag hinna göra allt innan Linnea hinner blinka (riva fram allt en gång till). Men ju äldre hon blir och ju fler barn man får så kommer jag nog bli så illa tvungen, nåååågon gång.

Har en del mail att skriva och ett brev ska färdigställas innan det ska på lådan i morgon. Så det är inte riktigt helg än!

För två veckor sedan ringde kommunen och berättade att vi hade fått klagomål på våra hundar och dom kom hit..

Det jag har skrivit till våra grannar får ni här;


Till våra grannar


Grannsamverkan är en gemensam hållning mellan grannar där man försöka lära känna varandra bättre, hjälpas åt, ha en trygghet och att trivas bättre.
Vi fick ett mindre roligt samtal, från kommunen häromdagen. En av våra grannar har ringt dit och klagat på att våra hundar skäller i hundgården, hela dagarna tydligen.
Denne granne och vi har ett gemensamt problem i våran grannsamverkan, vårat hushålls hundar skäller. Vi och våran granne har en gemensam förhoppning om att detta ska upphöra till ett realistiskt mål i våran grannsamverkan, att dom ska sluta skälla.
Nu kan vi omöjligt veta att våra hundar skäller hela dagarna när vi båda jobbar 6,30 - 16,00 varje dag och fem dagar i veckan. Det i sin tur betyder att vi omöjligt kan åtgärda det när ingen informerar oss om att det är just såhär illa att man måste vidta åtgärder som att ringa in till kommunen och framföra sitt klagande där.
Vi tycker det har brustit i flertalet punkter här, det är ingen som har pratat med oss, det har inte hjälpts åt för god grannsamverkan och ni har inte hjälpt oss till att hjälpa er att lösa vårat gemensamma problem. Man gav det inte ens en första chans. För nog kan vi vara överens om att detta hade kunnat gå att lösa grannar emellan.
Man måste inte alltid älska varandra och ha en gemenskap som "solsidan", men man ska alltid hjälpa varandra och respektera varandra.
Kommunen har varit hit nu, konstaterat efter 5 minuter att hundarna inte är något problem (hur man nu kan bedömma det efter 5 minuter) och gett oss en del råd som vi ska testa. Men sen då? Vi kommer omöjligt veta om detta kommer bli bättre med dessa råd. Det enda vi kan göra nu är att hänvisa er till kommunen, om det inte blir någon förbättring. Vilket vi inte får hoppas, för om det skulle bli bättre så är det väl ingen som berättar det?!
Men jag kan trösta alla med att; lägg aldrig ribban högre än vad du kan hoppa, även solen har sina fläckar! Ibland behöver man sina grannar, med både stöd och hjälp! Var mer rädd om dom!



Trevlig helg önskar vi!


14 Mars


Under den tid då blogginläggen varit på noll har jag glömt bort både mailadressen och lösenordet till den andra.... Anonnone.blogg.se Jag har försökt med alla tre möjliga emailadresser och de tre olika lösenord som skulle kunna vara möjliga. Det känns som att jag bara har vaknat upp just idag och allt det hör till det förgågna...
Jag funderade på om jag skulle byta blogg portal, eftersom man inte verkar kunna blogga från annat än iphone? Någon som har något bra tips?

Vi har hunnit genomleva två magsjukor och Micke har haft problem med diskarna i ryggen sedan vi började rusta Linneas rum. Nu ska jag bara slipa där en gång till innan vi kan börja lägga in golvet. Så det har tagit tid... Minsann! Men det kommer bli bra när det är klart, mycket bra. Det bästa i hela huset. <3

-Bläddrar igenom min kalender-

Jag har börjat jobba heltid, men några få undantag. Vi har tagit bort en katt. Vi har genomlevet yttligare ett löp med stenkåta hanhundar som juckar på varandra och katten. Linnea är blöjfri. Linnea har börjat på simskola. Mamma har fått en stroke. Jag har haft avvikelse på EKG och hemska hjärtklappningar/rusningar. Linnea har sovit igenom ett rally. Micke har varit på anställningsintervju. Linnea har lämnat blodprov för alla hennes blåmärken, som inte visade någonting avvikande.

Så det händer grejer minsann.

Idag är vi hemma för tredje dagen eftersom vi lider av mer eller mindre sömbrist den här veckan. Linnea vill inte sova på nätterna. Men nu verkar hon ha somnat om på soffan igen.

 

Igår sa hon; Mamma vovve ut kissa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0